Helft NOS-volgers op Twitter is nep
dinsdag 16 januari 2018

Helft NOS-volgers op Twitter is nep

De NOS heeft sinds gisteren een miljoen volgers op Twitter. Uit eigen onderzoek blijkt echter dat een groot deel daarvan nepvolgers (bots) zijn. Om die reden wordt het record niet gevierd. De NOS is sinds 2007 actief op twitter.

NOS: “Een analyse van het NOS-Twitteraccount via de Twopcharts.com leert dat van de 75.000 meest recente volgers van @NOS er slechts 5,6 procent echt actief is. Dit zijn accounts die actief berichten plaatsen. Dit leidt de website af uit een steekproef met 2.972 accounts uit die 75.000 meest recente volgers. Wat dat zegt over de totale populatie van de volgers van het NOS-Twitteraccount is lastig te zeggen, al kun je ervan uit gaan dat van de totale 1 miljoen volgers een aanzienlijk deel bots of inactief zijn. Volgens de website Twitteraudit.com is 49 procent van onze volgers echt.”

Twitter groeit als platform niet meer, terwijl het NOS Twitteraccount nog wel een groei in volgers laat zien. De gemiddelde Twitter-gebruiker is man, tussen de twintig en veertig jaar oud en hoogopgeleid en daarmee is dit social medium geen afspiegeling van de samenleving. 2,85 miljoen Nederlanders hebben een Twitter-account, waarvan 1,1 miljoen gebruikers de app dagelijks, en 1,8 miljoen gebruikers wekelijks gebruiken.

Bron: NOS/BM

Bericht delen