Helden en Topcast Media lanceren Helden, de podcast
woensdag 11 augustus 2021

Helden en Topcast Media lanceren Helden, de podcast

Al jaren inspireert Helden sportliefhebbers door verhalen te vertellen die schuilgaan achter onze sporthelden, onder andere door middel van het Helden Magazine.

Vanaf 17 augustus gaat Helden deze verhalen ook vertellen via podcast, in samenwerking met podcastbedrijf Topcast Media. In Helden, de podcast zal wekelijks een (voormalig) topsporter te gast zijn die zijn of haar verhaal met de luisteraars zal delen. Zo hoopt Helden nóg meer mensen te kunnen inspireren met sportverhalen.

Waar veel bestaande sportpodcasts zich richten op de actualiteit binnen één specifieke sport, onderscheidt deze podcast zich door het vertellen van tijdloze verhalen over de gehele breedte van de sport. Inspirerende en motiverende gesprekken, voorbij de waan van de dag.

Helden, de podcast
Host Thijs van Dijk gaat in Helden, de podcast wekelijks in gesprek met bekende (voormalig) topsporters. In het eerste deel van het gesprek gaat Thijs steeds, aan de hand van een door de gast meegebracht fragment, het gesprek aan over wat de gast het meest inspireert en waarom.

In het tweede deel wordt ingezoomd op de carrière van de sporter zelf: hoe krijgt deze inspiratie vorm in zijn of haar eigen leven? Afsluitend krijgt iedere gast de ruimte om een belangrijke les of boodschap mee te geven aan de luisteraar.

Sporters die dit seizoen te gast zijn in de podcast zijn onder anderen Sjinkie Knegt, Laura Dijkema, Celeste Plak, Daphne Koster, Roy Meyer, Joy Beune, Ellen Hoog en Anouk Hoogendijk.

Barbara Barend (oprichter Helden Media) over de Helden podcast: “Er zijn zoveel mooie en inspirerende verhalen te vertellen over sport. In Helden, de podcast laten we sporters zelf aan het woord: waar halen zij hun inspiratie vandaan? Welke lessen willen ze doorgeven aan de volgende generatie sporters? Mooie intieme gesprekken, waarin sporters niet over een wedstrijd of prestatie hoeven te praten, maar over waar ze zelf energie en inspiratie vandaan halen.”

Waar te beluisteren
De eerste aflevering van Helden, de podcast met topvolleybalster Laura Dijkema is vanaf dinsdag 17 augustus te beluisteren op Spotify en alle andere podcast-apps.

Bron: Topcast Media/Helden Media/BM

Bericht delen