Heartbreak High reboot van NewBe wordt wereldwijde Netflix-titel
zondag 6 december 2020

Heartbreak High reboot van NewBe wordt wereldwijde Netflix-titel

De Australische hitserie Heartbreak High uit de jaren ’90, destijds uitgezonden in meer dan 70 landen, wordt door de Nederlandse producent NewBe nieuw leven ingeblazen.

In 2021 starten de opnamen van de reboot, met een grotendeels nieuwe Australische cast. De achtdelige serie zal in 2022 wereldwijd te zien zijn bij Netflix en wordt door NewBe in samenwerking met FremantleMedia Australia (Neighbours, Wentworth) in Sydney opgenomen.

Het is de grootste fictieserie door een Nederlandse producent geïnitieerd ooit. NewBe wist in 2019 de remakerechten op de serie te bemachtigen en besloot net als de originele serie het verhaal zich wederom in Australië te laten afspelen.

Jeroen Koopman (36), oprichter en eigenaar van NewBe: “Ik was in de jaren ’90 superfan van de serie en scheurde elke dag op m’n fiets van school naar huis om op tijd klaar te zitten voor de avonturen van Drazic en Anita op Heartly High. Het was al een avontuur op zich om de serierechten te bemachtigen. Dat we de reboot nu ook op het grootst denkbare podium internationaal terug kunnen brengen, sluit niet alleen naadloos aan op de internationalisering die we met NewBe hebben ingezet, maar is tegelijk misschien wel het tofste dat ik tot op heden in mijn carrière heb mogen doen.”

Chris Oliver-Taylor (CEO) van FremantleMedia Australie: “We zijn verheugd om met onze partners NewBe en Netflix samen te werken om zo’n iconische Australische serie terug te brengen voor de wereld om te zien. We kunnen niet wachten om het Netflix-publiek, jong en oud, een werkelijk briljante en onbeschaamde Australische heruitvinding van Heartbreak High te bieden.”

Netflix heeft mede naar aanleiding van de reboot ook de ruim 200 bestaande afleveringen van Heartbreak High aangekocht, die sinds vrijdag 27 november al te zien zijn op het platform.

Bron: NewBe/BM

Bericht delen