HBO Max ziet af van Nederlandse series en films
maandag 4 juli 2022

HBO Max ziet af van Nederlandse series en films

Er komen voorlopig geen Nederlandse series of films op HBO Max, meldt Variety maandag. Eerst was er wel sprake van dat er ook Nederlandstalige content op de streamingdienst zou komen, maar door dit plan is een streep gehaald.

HBO Max werkt momenteel aan een nieuwe strategie, waarbij het platform worden gecombineerd met streamingdienst discovery+. Daarbij zijn bestaande plannen in Centraal-Europa en Scandinavië herzien, waaronder de originele programmering voor onder andere de Nederlandse versie van HBO Max.

Met het schrappen van de Europese originals is een besparing van 3 miljard dollar gemoeid. De Nederlandse versie van FBoy Island met Lisa Loeb gaat wel door, omdat de opnames al gemaakt zijn door producent Warner Bros. International Television Production Nederland. De tiendelige datingshow is een Nederlandse variant van het Amerikaanse programma waarin drie vrouwen worden gevolgd die voor de liefde naar een tropisch eiland afreizen. Op het eiland zijn zestien mannen, van wie er acht daadwerkelijk op zoek zijn naar liefde.

Bron: BM/Nu.nl

Bericht delen