HBO Max wil kijker lokken met levenslange aanbieding
maandag 7 maart 2022

HBO Max wil kijker lokken met levenslange aanbieding

De strijd tussen de streamingdiensten krijgt dinsdag een vervolg met de introductie van HBO Max. De nieuwe speler in de overvolle markt mikt op de kijker die houdt van rijke, complexere series en een filmbibliotheek van meer dan een eeuw.

Met de start van HBO Max in Nederland op 8 maart komt de tweede streamingdienst in korte tijd op de markt, na Viaplay. Christina Sulebakk, de Europese baas van HBO, houdt nog wel een kleine slag om de arm. “Als alles goed gaat”, zegt ze. “Want de oorlog in Oekraïne houdt ons bezig.” Maar misschien biedt een dergelijke dienst juist wel troost en afleiding in moeilijke tijden, voegt ze daaraan toe.

HBO Max biedt series en films van HBO, Warner Bros., Cartoon Network, DC en Max Originals. Volgens Sulebakk biedt haar dienst een bibliotheek met een rijke geschiedenis die meer dan honderd jaar teruggaat: van Casablanca, Oz, The Sopranos, The Wire en Game of Thrones tot Euphoria en de nieuwe Batman Dune. Ook Friends kun je er terugkijken.

‘Nederlanders lopen voorop’
HBO had in Nederland de afgelopen jaren een samenwerking met Ziggo. Door de komst van de eigen streamingdienst zijn de meeste series en films van HBO inmiddels uit het assortiment van Ziggo verdwenen.

De Deense Sulebakk, die al zeventien jaar actief is voor HBO, zegt daarover: “De samenwerking met Ziggo in Nederland is belangrijk voor ons geweest om kijkers kennis te laten maken met HBO. Ik wilde destijds al heel graag de Nederlandse markt op. Nederlanders lopen voorop, zijn gewend aan goede digitale infrastructuur en internetgebruik, én ze houden van entertainment. Ze houden ook van buitenlandse series en zijn erg open.”

Het is haar overtuiging dat HBO Max kan slagen in Nederland, maar Sulebakk wil zich bescheiden opstellen. “We gaan in feite pas laat van start hier in vergelijking met anderen.” Daarom komt de streamingdienst met een speciale aanbieding voor mensen die vóór 31 maart een abonnement nemen. Die mogen rekenen op ‘levenslang’ 50 procent korting: die korting blijft gelden zolang ze abonnee blijven. Het betekent dat je niet 5,99 euro per maand, maar de helft betaalt.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen