HBO Max en discovery+ worden volgend jaar samengevoegd
vrijdag 5 augustus 2022

HBO Max en discovery+ worden volgend jaar samengevoegd

Entertainmentbedrijf Warner Bros. Discovery gaat de streamingdiensten HBO Max en discovery+ samenvoegen. De fusie moet volgend jaar zomer plaatsvinden in de Verenigde Staten en wordt in 2024 uitgerold in andere landen. Daarnaast overweegt Warner Bros. – net als concurrent Netflix – een goedkope versie van de dienst met reclames.

Voordat de samenvoeging wordt doorgevoerd, zal bij HBO Max de content van discovery+ te zien zijn en andersom. Wat de samenvoeging verder betekent voor HBO Max-leden die een abonnement met ‘levenslange korting’ hebben afgesloten, is nog onduidelijk.

HBO Max kwam in maart naar Nederland en bood nieuwe abonnees toen een blijvende korting van 50 procent aan. Populair op het platform zijn series als Euphoria en South Park. Gisteren maakte HBO Max bekend twee al geproduceerde films te schrappen. Het ging onder meer om de actiefilm Batgirl.

Warner Bros. Discovery ontstond uit een fusie van de entertainmenttak van AT&T en mediabedrijf Discovery. Op dit moment zijn streamingdiensten HBO Max en discovery+ en betaalkanaal HBO samen goed voor 92,1 miljoen abonnees. In 2025 hoopt het fusiebedrijf wereldwijd de 130 miljoen abonnees aan te tikken.

Bron: NOS/BM

Bericht delen