dinsdag 16 januari 2018

Hashtag Awards: nieuwe vakprijzen voor online video

In het Compagnietheater in Amsterdam worden op 18 december voor het eerst de Hashtag Awards uitgereikt. De awards staan in het teken van online video en zijn een vakprijs van de makers, voor de makers.

Er zijn inmiddels al zoveel online video’s en formats, dat het niet meer bij te houden is wat en door wie er allemaal gemaakt wordt. Bij de Hashtag Awards staat de organisatie hierbij stil, door inzendingen in een 12-tal categorieën te verdelen. Bij de Hashtag Awards is er geen onderscheid in content die gemaakt wordt door influencers, agencies of producenten. Ook maakt het niet uit op welk digitaal platform de content te zien is.

Om een transparant en eerlijk verloop te kunnen garanderen, is er een vakjury samengesteld van experts uit de digitale mediawereld, die zich belangeloos inzetten bij het selecteren van de genomineerden. Ook krijgt het publiek 50 procent invloed door op een van de genomineerden per categorie te stemmen. 

Samen met de punten van de vakjury zal daar een winnaar per categorie uit komen. De vakjury wordt na het uitreiken van de awards bekend gemaakt op de website van de Hashtag Awards.

Er kunnen van 27 oktober 2017 tot en met 24 november 2017 nominaties ingezonden worden op de website van de Hashtag Awards. Daaropvolgend zal de vakjury samenkomen en de genomineerden voor alle 12 categorieën bepalen. Deze genomineerden worden op 1 december 2017 bekend gemaakt, waar hierna iedereen op de website van Hashtag Awards kan stemmen. Vrijdag 15 december sluiten de stembussen en zullen de stemmen opgeteld worden bij de punten van de vakjury. Een notaris zal de winnaars vaststellen en zij mogen op 18 december 2017 de prijs in ontvangst nemen.

In de volgende categorieën zullen prijzen worden uitgereikt; ‘Beste Online Video of Format’, ‘Beste Entertainment Video of Format’ , ‘Beste Nieuws Video of Format’ , ‘Beste Creator Video of Format’ , ‘Beste Beauty Video of Format’ , ‘Beste Gaming Video of Format’ , ‘Beste New Creator’ , ‘Beste Muziek Video of Format’ , ‘Beste Branded Video of Format’, ‘Beste Influencer Campagne’ , ‘Beste Social Media Moment’ en ‘Meest Innovatieve Social Media Post’.

Bron: Hashtag Awards/BM

Bericht delen