Hart van Nederland lanceert eigen podcasts
maandag 14 maart 2022

Hart van Nederland lanceert eigen podcasts

Hart van Nederland gaat diverse podcasts uitbrengen. De driedelige podcastserie Uit welke kast kom jij? is vanaf vandaag wekelijks te beluisteren en de vijfdelige podcastserie Bloedband is vanaf 21 maart wekelijks te horen in de app van JUKE en op JUKE.nl

Uit welke kast kom jij?
In de driedelige podcastserie Uit welke kast kom jij? gaat Mirella van Markus in gesprek met jongeren over hoe zij omgaan met het label lhbtiq+ bij zichzelf en de zoektocht naar hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. Op steeds meer middelbare scholen is dit een veelbesproken onderwerp onder jongeren.

Bloedband
In de Nederlandse gevangenissen zitten duizenden mensen, een flink deel moet er nog jaren blijven. Ze zitten daar omdat ze verschrikkelijke dingen gedaan hebben: moord, overvallen, verkrachtingen. Over die gruweldaden zien en horen we veel: van slachtoffers, nabestaanden, het OM, de rechter, en van de daders zelf. Maar de familie van die daders, die blijft onzichtbaar. Tot nu. In de vijfdelige podcastserie Bloedband spreken Hart van Nederland-journalisten Léon Mastik en Elin Stil met hen. Wat gebeurt er als je zoon iemand gedood heeft? Hoe voel je je als iemand waarvan je houdt wordt veroordeeld en voor jaren achter tralies verdwijnt?

Later dit jaar volgen meer Hart van Nederland-podcasts, waaronder een dagelijkse variant. Hoofdredacteur Marc Veeningen: “We hebben met Hart van Nederland de afgelopen jaren stevig ingezet op verbreding van ons publiek via verschillende platforms. Met als resultaat dat zowel onze avond- als ochtendedities de afgelopen jaren stevig zijn gegroeid en dat geldt ook voor ons bereik online. Vanuit onze tv-traditie zijn we altijd vooral op video gericht geweest, maar steeds meer brengen we ons nieuws in audiovorm. Op de radiozenders van Talpa Network en nu dus ook in podcasts.”

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen