Guidinc. gaat Streaming Video Awards uitreiken
dinsdag 6 oktober 2020

Guidinc. gaat Streaming Video Awards uitreiken

Het team achter de Gouden Televizier-Ring verkiezing komt met de Guidinc. Streaming Video Awards. Dat zijn prijzen voor de beste series en films op de streamingdiensten van Nederland.

Op 26 november vindt de uitreiking plaats. Het gaat om prijzen voor de beste series, films en documentaires. Eerder dit jaar werd al Guidinc.nl gelanceerd, een online platform rondom streaming video met kijktips, nieuws, reviews en meer.

Categorieën
De Guidinc. Streaming Video Awards worden uitgereikt in verschillende categorieën. Prijzen zijn er voor de beste serie, de beste ‘original’ film en de beste documentaire, maar ook voor de favoriete streamingdienst van Nederland. Daarnaast zijn er twee categorieën voor de echte liefhebber: favoriete koppel in een film of serie en beste serie-quote aller tijden.

Stemmen vanaf 20 oktober
De Guidinc. Streaming Video Awards zijn publieksprijzen. Het publiek bepaalt door te stemmen. Dat kan tijdens de nominatieronde die start op 20 oktober. De stembus sluit weer op 17 november, waarna de uitreiking van de prijzen volgt op 26 november.

Selectie
Om de keuze enigszins behapbaar te maken, heeft een panel van serieliefhebbers met een uiteenlopende smaak alvast een selectie gemaakt uit het aanbod. Ook is er een open invoerveld, waarin stemmers een nog niet geselecteerde film, serie of naam in kunnen vullen. De selectie is gemaakt door het team van Guidinc. en film- en serie journalisten Eric de Munck (o.a. RTL Boulevard) en Jorrit van Broekhoven (o.a. Trouw).

De beste serie
Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van Guidinc.nl, over het waarom van de Guidinc. Streaming Video Awards: “Iedereen heeft het over films en series, over wat je écht moet kijken en wat soms ook ronduit tegenvalt. Maar wat is echt de beste serie? En de beste film? Met de Guidinc. Streaming Video Awards weten we dat voor eens en voor altijd.”

Bron: Guidinc./BM

Bericht delen