Dinsdag 16 januari 2018

Grote problemen met app Weet Ik Veel

Het app bij het populaire quizprogramma Weet ik Veel op RTL 4 heeft zaterdagavond veel problemen opgeleverd. Ruim 300.000 mensen doen via de app thuis mee met het programma dat gepresenteerd wordt door Linda de Mol.

De vragen liepen tijdens de reclamepauze voor de deelnemers thuis gewoon door, maar wel zonder tekst en uitleg. Kort daarop liep de app geheel vast. Het programma wordt niet live uitgezonden, zodat Linda de Mol ook niet kon vertellen wat er allemaal mis ging. Deelnemers thuis die de meeste vragen goed hebben, kunnen een groot geldbedrag winnen. Complete gezinnen doen dan ook mee, maar zaterdag werd dat een fiasco.

RTL laat in een reactie via het Twitteraccount @RTL_Weetikveel weten: “We hebben helaas vanavond een storing gehad met onze app bij het televisieprogramma Weet Ik Veel, onze excuses. De thuiswinnaar is daarom komen te vervallen, aangezien velen maar 30 vragen hebben kunnen beantwoorden. Wel kijken we naar de statistieken van de eerste 30 vragen: daaruit worden 10 al eerder geregistreerde winnaars voor de Peak-laptops en 50 voor de Pluim-cadeaus getrokken.”

Sinds het derde seizoen wordt uit de app-spelers een thuiswinnaar getrokken die hetzelfde bedrag wint als de student in de finale. Deze thuiswinnaar wordt live gebeld door Jamai Loman. Dat was zaterdag dus niet mogelijk.

Op 9 maart 2013 werd de eerste aflevering van Weet Ik Veel uitgezonden. Die aflevering werd ook al gekenmerkt door het falende ‘tweede scherm’: zowel de online activiteiten op de site als de app werkten niet door technische defecten wegens een te grote belangstelling. Het programma ging vervolgens viraal op Twitter met de hashtag ‘weetikfail’. Dat gebeurde zaterdag opnieuw.

Bron: Broadcast Magazine/De Telegraaf

Bericht delen