Gordon haalt 40.000 handtekeningen op met petitie tegen anonieme haat
woensdag 3 maart 2021

Gordon haalt 40.000 handtekeningen op met petitie tegen anonieme haat

Gordon heeft met zijn petitie tegen anonieme haat op het internet 40.000 handtekeningen opgehaald. De zanger kan daardoor een burgerinitiatief indienen, waarna het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer komt.

Gordon bedankt via Instagram iedereen die de petitie heeft ondertekend en laat weten dat het aanbieden van de handtekeningen zijn volgende stap is.

De zanger en presentator maakte vorige maand bekend dat hij de strijd wil aangaan met anonieme haat op sociale media. Zo opperde hij dat het onmogelijk moet worden om hatelijke reacties achter te laten zonder je te identificeren. Hij wil dat mensen een geldig legitimatiebewijs moeten overleggen voor ze online accounts kunnen aanmaken.

Ook hoopt Gorden dat er wetgeving komt rondom ‘grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof’.

De zanger startte onlangs ook een procedure tegen de website Mediacourant.nl, vanwege de hatelijke reacties die daar werden achtergelaten onder artikelen over hem. Hij deed aangifte tegen enkele mensen die bedreigende reacties plaatsten. De zaak tegen Mediacourant zelf liet hij varen nadat de website bekendmaakte de mogelijkheid tot reageren uit te schakelen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen