dinsdag 16 januari 2018

Google TV komt naar Europa

Google TV komt in de loop van 2012 naar Europa. De eerste lancering vindt plaats in Engeland. Dat heeft topman Eric Schmidt gezegd tijdens een bijeenkomst van tv-makers in Edinburgh. Google heeft nog geen contentdeals voor Europa onthuld.

Het is onduidelijk wanneer de dienst ook naar Nederland komt. Google is niet van plan zelf content te maken voor Google TV. Schmidt probeerde de tv-makers voor zich te winnen, omdat de release van Google TV in Amerika tot nu toe stroef verloopt. Googles tv-dienst ging daar vorig jaar al van start,  maar er kwam weinig hardware voor uit en ook deals met tv-zenders en filmmaatschappijen komen mondjesmaat tot stand. Zo werd het bekijken van series via diverse Amerikaanse zenders geblokkeerd en werd de hardware volgens fabrikant Logitech ondanks een fikse prijsverlaging veel minder verkocht dan verwacht.

Google TV is software voor settopboxen, waarmee gebruikers kunnen zoeken in tv-uitzendingen, websites kunnen bekijken en apps kunnen gebruiken. Gebruikers kunnen hun telefoon of iPad als afstandsbediening gebruiken, zegt Google op de site van zijn tv-dienst. Voor content is de zoekgigant afhankelijk van deals met programmaproducenten.

Bron: De Gelderland/Tweakers.net

Bericht delen