Dinsdag 16 januari 2018

Google lanceert videobellen tussen Android en iOS

Googles nieuwe app Duo wil videobellen net zo simpel maken als een normaal telefoongesprek. Denk aan een soort FaceTime, maar dan voor zowel Androids als iPhones. De app is binnen enkele dagen in Nederland te downloaden.

Wat het verdienmodel achter Duo wordt, is nog niet duidelijk. Amit Fulay, bij Google verantwoordelijk voor Duo, zegt dat er geen plannen zijn om geld te verdienen aan de app. Daar komt ook nog eens bij dat je Duo gratis kunt downloaden, zonder Google-account kunt gebruiken en de communicatie volledig wordt versleuteld met end-to-end-encryptie.

Duo is bijzonder simpel in gebruik. Je drukt op de knop om te videobellen, selecteert iemand die ook Duo heeft geïnstalleerd en het videogesprek begint zodra de ontvanger opneemt. Daarmee is de app net zo simpel als Apple’s FaceTime, dat alleen met iOS-apparaten werkt.

Een unieke functie van Duo is dat je de beller al kunt zien voordat je opneemt, zoals de foto hierboven laat zien. Dit werkt alleen als Android-gebruikers elkaar bellen, of als je van een iPhone naar een Android-toestel belt. Wanneer je als iPhone-gebruiker wordt gebeld, zie je de beller niet. Dat ligt aan de geslotenheid van het iOS-besturingssysteem.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen