Google haalt YouTube van Amazon Fire TV en Echo Show

Google haalt YouTube van Amazon Fire TV en Echo Show

Vanwege onenigheid over het aanbieden van elkaars producten, heeft Google YouTube van Amazon’s Echo Show en Fire TV gehaald. Google laat weten dat het de ondersteuning van YouTube niet aanbiedt op de Echo Show of Fire TV omdat Amazon geen Google-producten – zoals Chromecast, Google Home en Nest – wil voeren en de Chromecast op Amazon Prime Video niet zou ondersteunen.

Volgens Amazon discrimineert Google op basis van het type device waarop YouTube wordt aangeboden: “Google schept een teleurstellend precedent door het selectief blokkeren van toegang voor eindgebruikers op een open website. We hopen dit zo snel mogelijk met Google op te kunnen lossen.”

Volgens Google installeert Amazon een gehackte versie van YouTube op zowel Echo Show als Fire TV. In plaats van de samenwerking te zoeken met Google voor de bouw van app versies die werken op de Amazon devices, is het bedrijf zelf aan de slag gegaan, met als resultaat een dienst die een aantal YouTube features mist.

Google’s ondersteuning van YouTube op de Echo Show is al gestopt. YouTube is vanaf 1 januari 2018 niet langer beschikbaar voor gebruikers van Fire TV.

Bron: Telecompaper/BM

Bericht delen