Glory Collision 5 live te streamen
zaterdag 3 juni 2023

Glory Collision 5 live te streamen

Maar liefst vier wereldtitelgevechten staan er zaterdag 17 juni in Rotterdam Ahoy op de fightcard. Collision 5, misschien wel het grootste kickboksevent van het jaar, belooft een spektakel te worden. Een nieuwe generatie vechters dient zich aan. Glory Collision 5 is live te streamen bij Videoland.

In het eerste wereldtitelgevecht van deze avond, zet de regerend kampioen in het weltergewicht Endy Semeleer (34-1, 17 KO) zijn titel op het spel tegen Jay Overmeer (29-4, 15 KO). Semeleer heeft zijn positie als koning van deze divisie recent nog kracht bijgezet tijdens Glory 85 toen hij op indrukwekkende wijze afrekende met Murthel Groenhart. Jay Overmeer wordt een grote toekomst voorspeld bij Glory. Kan ‘The Matrix’ die belofte nu al inlossen?

Middleweight kampioen Donovan Wisse (18-1, 10 KO) staat voor misschien wel zijn grootste test tot nu toe. Hij krijgt te maken met de nummer één uitdager: Serkan Ozcaglayan (45-7, 36 KO). Wisse versloeg al Jason Wilnis, Yousri Belgaroui, Cesar Almeida en Juri De Sousa op weg naar de top. Maar Ozcaglayan, met maar liefst 36 KO’s op zijn naam, zou zomaar eens een tegenstander van een ander kaliber kunnen zijn.

In het co-main event verdedigt Donegi Abena (26-9, 7 KO) zijn Glory Light Heavyweight-titel tegen de Hagenees Tarik Khbabez (48-10-1, 27 KO). Abena won de titel in februari van dit jaar. Hij zal er alles aan doen om deze te behouden. Maar Khbabez heeft al bewezen echt levensgevaarlijk te zijn.

In het main event van de avond vechten de Kroaat Antonio Plazibat (22-4, 16 KO) en onze landgenoot Tariq ‘Cookie’ Osaro (24-2-1, 12 KO) om de interim wereldtitel in het zwaargewicht. De teamgenoten van Mike’s Gym zullen hun vriendschap voor één avond opzij moeten zetten. Want dit is hard tegen hard. De winnaar neemt het later dit jaar, tijdens Collision 6, op tegen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven.

Glory Collision 5 vindt plaats op zaterdag 17 juni in Rotterdam Ahoy en is vanaf 19.30 uur live te streamen bij Videoland. Mark Schaaf is de presentator, hij heeft Remy Bonjasky en Melvin Manhoef als analisten aan de desk. Jay-Jay Boske is de ringside reporter.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen