Gijs Staverman maakt podcast Staverman Stand-up
donderdag 26 november 2020

Gijs Staverman maakt podcast Staverman Stand-up

Dj Gijs Staverman gaat een podcastserie maken met bekende Nederlandse cabaretiers. In Staverman Stand-up gaat hij elke aflevering aan de hand van een aantal gebeurtenissen door het leven van de cabaretier.

In elke fase staat een door de comedian gekozen cabaretfragment centraal. In Staverman Stand-up zal het onder meer gaan over hoe de gast is gekomen op de plek waar hij/zij nu staat. Wie was de inspiratiebron? Wat is de eerste cabaretherinnering? Tegen welke collega’s kijken ze nu nog op? En kun je élke grap maken of ligt er een grens?

In de eerste podcast staat Martijn Koning centraal. Later spreekt Gijs Staverman onder meer met Tineke Schouten, Youp van ’t Hek, Rayen Panday en Bert Visscher. De podcast is vanaf vrijdag 27 november te beluisteren via de bekende podcastapps en zal ook te horen zijn via de site van NPO Radio 2.

Staverman

Gijs Staverman: “In Gijs 2.0 laat ik elke dag comedyfragmenten horen. Daarom werd ik steeds nieuwsgieriger naar waar de comedians zélf om moeten lachen en wie of wat hen inspireert. Als ik in het theater zit, ben ik altijd vol bewondering. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar een hele zaal te laten lachen? Hoe doen ze dat, waar halen ze hun inspiratie vandaan?”

Martijn Koning zegt in de podcast: “Ik voel me vereerd dat ik je eerste gast mag zijn. Als je iemand aan het lachen wil maken, dan moet je elke grap kunnen maken. Je moet niet grappen maken om te kwetsen.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen