dinsdag 16 januari 2018

Giel App wint twee zilveren SpinAwards

De Giel App van de VARA heeft donderdagavond twee zilveren SpinAwards in de wacht gesleept. De app van de radioshow van Giel Beelen won de prijzen in de categorie Mobile en de categorie Content.

De SpinAwards worden uitgereikt aan creatieve concepten die het digitale denken verder brengen en creativiteit en effectiviteit stimuleren in digitale media. Eind vorig jaar werd de Giel App al onderscheiden met de Zilveren Lovie Award en The People’s Lovie Award.

Rutger Verhoeven, hoofd Digital BNN-VARA: “In het licht van de huidige NPO reductie-discussie in het online domein is het winnen van twee zilveren SpinAwards voor de Giel App een bevestiging dat we juist rondom de mediamerken van BNN-VARA vol in moeten blijven zetten op technologische innovatie en community building. Deze prijs toont de innovatieve kracht van omroepen, als speedbootjes rond de grote NPO-tanker, en is een kroon op het werk van BNN-VARA Digital in samenwerking met digitaal bureau GreenBerry.”

Dat de Giel App een succes is wordt ook bevestigd door de cijfers. Inmiddels is de app meer dan 200.000 keer gedownload en telt 70.000 actieve gebruikers. Via de applicatie is de luisteraar direct op de hoogte van alle ontwikkelingen in de ochtendshow en kan iedereen Beelen direct van eigen input voorzien. Hij ontvangt alles wat de luisteraar inzendt en kan dit meteen gebruiken in zijn uitzending. De app bevat bovendien duizenden live optredens vanaf ‘de Speelplaats’ en afspeellijsten die Beelen speciaal voor de luisteraar maakt. De Giel App is gratis te downloaden in de iTunes App Store en de Google Playstore.

Bron: BNN-VARA

Bericht delen