dinsdag 16 januari 2018

Gezinnen kijken online naar Club van Sinterklaas

Veel Nederlandse gezinnen kijken online naar de avonturen van Sinterklaas. De eerste aflevering van de Club van Sinterklaas die maandag online van start ging, is tot nu toe door 140.000 unieke kijkers gezien. Op de eerste aflevering, die live te zien was via de Facebookpagina van de Club van Sinterklaas, zijn ruim 30.000 reacties, opmerkingen en deelacties geweest. 

Het YouTube kanaal van de Club van Sinterklaas telt deze maand ook al meer dan een miljoen views. Sinterklaas en de Club Pieten gaan met hun tijd mee. Tijdens de interactieve live uitzending van de Club van Sinterklaas wordt het laatste Pietennieuws besproken en worden er vragen van kijkers direct beantwoord, komen de ingezonden kleurplaten voorbij en wordt er elke dag de winnaar van de prijsvraag gebeld.

“De laatste jaren zien wij een trend waarbij kinderen steeds minder tv kijken. De televisie wordt ingeruild voor een mobiel apparaat. Met de komst van Facebook Live is het mogelijk om interactief te communiceren, dat past bij de doelgroep van ouders en kinderen. We hebben besloten daarop in te spelen en met de Club van Sinterklaas als eerste live uit te zenden met een nieuwe serie waarbij kids live hun vraag kunnen stellen aan Sinterklaas en de Club Pieten. Met zo veel unieke kijkers en zo’n hoog aantal likes, shares en comments bij een allereerste aflevering zegt ons dat hier heel veel potentie in zit. Dit is een jaar waarin we dit uittesten, want we denken er serieus over na om op deze manier ook een dramaserie te gaan maken”, aldus de producent.

De nieuwe serie van De Club van Sinterklaas is elke maandag t/m donderdag live te zien via de Facebookpagina van de Club van Sinterklaas. De film de Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot is nu in de Nederlandse bioscopen te zien. Op zaterdag 26 en zondag 27 november is het Club van Sinterklaasfeest in Ahoy Rotterdam. Via de Club van Sinterklaas-app kunnen kinderen spelletjes spelen, meezingen, videoclips en afleveringen bekijken en luisteren naar de nieuwe voorleesverhalen die worden verteld door Sinterklaas zelf. Ook is er samen met leraren een Club van Sinterklaas lespakket samengesteld waarbij de Club Pieten uitleg geven over verschillende opdrachten zoals rijmpjes maken. Het lespakket wordt breed omarmd door het onderwijs en is inmiddels ruim 2.000 keer gedownload.
Bron: Club van Sinterklaas/Broadcast Magazine

 

Bericht delen