Gevecht tussen Rico Verhoeven en Tariq Osaro zorgt voor records bij Videoland
maandag 6 november 2023

Gevecht tussen Rico Verhoeven en Tariq Osaro zorgt voor records bij Videoland

Zaterdagavond zorgde Glory Collision 6, met onder andere het GLORY wereldtitelgevecht in de zwaargewichtdivisie tussen kickboksers Rico Verhoeven en Tariq Osaro, voor verschillende records bij Videoland: het hoogste aantal unieke gebruikers, het hoogste aantal gestarte streams en het hoogste aantal gelijktijdige gebruikers op één dag.

Ook wist een recordaantal nieuwe Videoland abonnees af te stemmen op Glory Collision 6. Meer dan een miljoen streams zijn zaterdag gestart tijdens de livestream van Glory Collision 6 en bijbehorende GLORY programma’s.

Daarnaast is het record verbroken voor de meeste gelijktijdige streams op het Videoland platform. Het record is gevestigd tijdens het hoofdgevecht tussen Rico Verhoeven en Tariq Osaro en was 66% hoger dan het eerdere record tijdens Glory Collision 4 (oktober 2022) toen Badr Hari en Alistair Overeem tegenover elkaar in de ring stonden.

Ook zorgde dit voor het hoogste aantal unieke gebruikers op één dag én het hoogste aantal nieuwe abonnees in 2023. Het all time record qua nieuwe Videoland abonnees staat nog steeds op naam van Glory Collision 4 (oktober 2022).

Tijdens het gevecht, waarbij Rico Verhoeven terugkeerde in de ring na een afwezigheid van twee jaar en voor de 11de keer zijn wereldtitel verdedigde, won Verhoeven op punten van Tariq Osaro. Naast Rico Verhoeven gingen Donovan Wisse en Donegi Abena ook naar huis met een gouden riem met overwinningen op unanieme jurybeslissing. Abena rekende af met Mo Touchassie in het lichtzwaargewicht en Donovan Wisse won van Michael Boapeah in het middengewicht.

In de live uitzending zaterdagavond waren ook House of GLORY deelnemers Figuereido Landman, Ismail Ouzgni, Robin Ciric, Gino van Steenis en Don Sno te zien in de prelims. De winnaar van House of GLORY Anwar Ouled-Chaib maakt zijn opwachting tijdens GLORY 90 op 23 december in Ahoy Rotterdam.

Live studioprogramma
Rondom de GLORY-events maakt Videoland een live studioprogramma. Met Mark Schaaf als presentator en Remy Bonjasky en Melvin Manhoef als analisten. Jay-Jay Boske is de ringside reporter. Het commentaar is bij ieder event in handen van Alex Lely en Remy Bonjasky.

Glory Collision 6 is terug te kijken bij Videoland. Videoland biedt GLORY altijd aan met zowel Nederlands als Engels commentaar, zodat de abonnee zelf een keuze kan maken. Het eerstvolgende GLORY-event dat live en exclusief te zien is bij Videoland is GLORY 90 op zaterdag 23 december vanuit Ahoy in Rotterdam.

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: RemyOnline/RTL

Bericht delen