dinsdag 16 januari 2018

Frans Hofmeester maakt bijzondere timelapse van zijn dochter

Zaterdagochtend is een bijzonder project op YouTube geplaatst: Portrait of Lotte – 0 to 18 YearsDaarin is de uiterlijke verandering te zien die de dochter van kunstenaar Frans Hofmeester sinds haar geboorte heeft doorgemaakt. De video is gepubliceerd op haar 18e verjaardag.

Hofmeester filmt zijn dochter Lotte en zoon Vince sinds hun geboorte iedere week. De filmmaker en beeldend kunstenaar noemt de timelapse het belangrijkste kunstwerk dat hij ooit heeft gecreëerd. “Los van mijn kinderen dan.”

De kunstenaar begon met het wekelijks filmen van zijn dochter, omdat hij bang was dat hij zou vergeten hoe ze eruitzag. “Ik denk dat het voor iedere ouder die zijn pasgeboren kind in zijn armen heeft, heel herkenbaar is dat hij bijna realtime ziet hoe een baby verandert”, zei hij vrijdag in het NOS Radio 1 Journaal. “Het verschil een paar minuten na de geboorte en een uur daarna was al groot, laat staan een dag later en twee dagen later.”

Hij vond die veranderingen zo bijzonder, dat hij besloot om ze te blijven vastleggen. Aanvankelijk niet om het aan de wereld te tonen, want sociale media speelden begin 2000 nog geen enkele rol. “Het was meer iets voor een familiealbum. En in mijn geval deed ik het ook om te kijken of ik er met mijn videokunst iets mee kon.”

Hofmeester gaat de komende jaren door met het filmen van zijn dochter en zoon.

Bron: NOS/BM

Bericht delen