Frank van der Lende maakt YouTube-serie over alzheimer
dinsdag 20 november 2018

Frank van der Lende maakt YouTube-serie over alzheimer

Frank van der Lende start op YouTube met een serie over alzheimer. De NPO 3FM-dj maakt de serie Frank & Alzheimer & … met name voor jongeren die een ouder met dementie hebben.

De vader van Van der Lende kreeg op 61-jarige leeftijd te horen dat hij alzheimer heeft. Op internet kon hij toen nauwelijks informatie en verhalen vinden van jongeren die in dezelfde situatie zitten.

“Daardoor kwam ik op het idee een YouTube-serie te maken om jongeren te informeren over deze ziekte”, zegt Van der Lende. In de serie praat hij met verschillende deskundigen, onder wie hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Ook gaat de 29-jarige dj langs bij jongeren met een dementerende ouder.

De filmpjes verschijnen op het YouTube-kanaal van Alzheimer Nederland. “Wij zijn blij met de video’s”, zegt Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. “Op deze manier kunnen we ook deze jongere doelgroep goed informeren en herkenning bieden. Als een van je ouders op jonge leeftijd dementie krijgt, heeft dat grote impact.”

De eerste video verschijnt op 20 november.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen