FOX Sports vlogt volcontinu
Dinsdag 16 januari 2018

FOX Sports vlogt volcontinu

FOX Sports geeft ‘live’ aanstaande zondag een extra dimensie. YouTuber Bas van Velzen volgt presentator Hélène Hendriks vanaf het moment dat ze ‘s ochtends van huis gaat tot het moment dat ze ‘s avonds weer thuis komt. De hele dag zijn de twee live te volgen op Facebook.

YouTuber Bas van Velzen, alias vvBasvv, krijgt redelijk de vrije hand, legt Head of Productions Henk van Meerkerk uit. “Hij krijgt een vlogcamera mee en verder kan hij doen wat hij wil. Hij kan Hélėne en andere mensen uit het team vragen stellen, bijvoorbeeld vragen die van kijkers komen. Maar ik kan me ook voorstellen dat Bas een Carpool Karaoke met Hélène doet. Bas is naast YouTuber en vrijetrappenspecialist namelijk ook zanger. En als Bas een bakje koffie wil halen, dan zet hij de draaiende camera gewoon even ergens neer. Ook dat kan interessant zijn, denken wij.”

Kijkje in de keuken
FOX Sports verwacht dat het met dit experiment de kijkers een uniek kijkje in de keuken gunt. Van Meerkerk: “Wij rukken op zo’n zondag met veel wagens en mensen uit om alle wedstrijden uit de Eredivisie te verslaan. Dan gebeurt er ook van alles achter de schermen en op deze manier kunnen we eindelijk eens laten zien wat.”

Aanstaande zondag gaan Hendriks en Van Velzen naar Sparta-FC Utrecht. Ook tijdens de wedstrijd gaat de Facebook-uitzending gewoon door, al zullen de kijkers voor de wedstrijdbeelden naar de tv moeten overschakelen. Van Meerkerk: “We hebben niet de rechten om die op Facebook te laten zien.”

FOX Sports zal niet iedere week live op Facebook gaan, maar voor de komende tijd staan er wel meer uitzendingen op de rol. Van Meerkerk: “De andere presentatoren en analisten hebben allemaal een interessant verhaal te vertellen, dus we zijn van plan er een serie van te maken. Als specialisten in live tv geloven we heel erg dat we hiermee iets extra’s toevoegen aan wat we al doen.” De eerste uitzending is zondag 26 november van 9.30 uur tot 18.00 uur te zien op Facebook Live.

Bron: FOX Sports/BM

Bericht delen