dinsdag 20 februari 2018

Fors meer klanten voor Netflix

Videodienst Netflix blijft groeien. In het vierde kwartaal van 2017 kreeg het bedrijf er ruim 8,3 miljoen nieuwe klanten bij. Netflix heeft nu wereldwijd 117,6 miljoen abonnees.

De omzet steeg de afgelopen drie maanden met een derde naar bijna 3,3 miljard dollar. De nettowinst verdrievoudigde tot 185,5 miljoen dollar.

De toename van het aantal abonnees is voor een deel te verklaren door het succes van de sciencefiction-horrorserie Stranger Things. De serie, die inmiddels bezig is aan het tweede seizoen, gaat over een stadje waar mysterieuze zaken aan het licht komen na de verdwijning van een jongetje.

Dit jaar wil Netflix ongeveer 8 miljard dollar uitgeven aan nieuwe series en films. Daar zijn ook steeds meer niet-Engelstalige producties bij. Zo werd in november al de komst van de eerste Vlaams-Nederlandse productie aangekondigd: Undercover.

Volgens Netflix is er genoeg ruimte op deze wereldmarkt voor concurrenten. Het verwees naar het ook groeiende Amerikaanse Hulu, waar binnenkort Walt Disney de grootste aandeelhouder in wordt als het deal met FOX van Rupert Murdoch afrondt. 

Disney haalt dan ook de film- en tv-dochter 21st Century Fox binnen. Andere concurrenten zijn bijvoorbeeld Amazon en Apple, die ook zelf materiaal produceren voor hun online diensten, HBO en YouTube van Google.

Bron: FD/NOS/BM

Bericht delen