Formule 1-commentaar Olav Mol populair: internetzender overbelast
zaterdag 19 maart 2022

Formule 1-commentaar Olav Mol populair: internetzender overbelast

De Nederlandse internetradiozender Grand Prix Radio kampte zaterdagmiddag met technische problemen. De servers waren overbelast door de onverwacht grote belangstelling voor het Formule 1-commentaar van Olav Mol.

Grand Prix Radio biedt met zijn site en app de mogelijkheid om het live-commentaar van Olav Mol en Jack Plooij te streamen en dat te synchroniseren met de beelden van de videodiensten Viaplay en F1 TV Pro. Kijkers kunnen met de app zelf instellen dat het commentaar op het juiste moment klinkt, synchroon met de beelden die te zien zijn. Dat doen ze door een slider in de radiostream aan te passen.

De belangstelling daarvoor was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein zo groot dat de website en app ‘overbelast’ raakten. ‘We zijn hard aan het werk op dit op te lossen, zodat jij het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij kan luisteren!’, laat de zender weten.

In eerdere jaren trok de internetzender per race zo’n 50.000 luisteraars, vertelt Olav Mol. “Dat waren vooral mensen die vanwege hun werk niet naar de tv konden kijken, taxichauffeurs bijvoorbeeld. We gaan zien hoeveel er dit weekend gaan luisteren. Het is spannend of het allemaal goed gaat.”

Nieuwe commentatoren Viaplay
Grand Prix Radio heeft de Nederlandse audiorechten voor de Formule 1, waardoor de internetzender live verslag kan doen van de races, kwalificaties en vrije trainingen. Olav Mol verzorgt al 30 jaar commentaar bij de Formule 1, maar de tv-rechten gingen vanaf het nieuwe seizoen over van Ziggo naar de Zweedse streamingdienst Viaplay. Die koos voor nieuwe commentatoren: Melroy Heemskerk en Nelson Valkenburg.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen