dinsdag 16 januari 2018

Filmsector wil brief tegen downloaden

Internetters die films downloaden uit illegale bronnen moeten in de toekomst een brief of mail krijgen waarin ze worden gewezen op hun gedrag. Dat willen partijen in de Nederlandse filmindustrie.

“De consument moet worden opgevoed. Die moet begrijpen dat het niet mag”, zegt René van Turnhout, directeur van filmdistributeur Dutch Filmworks en voorzitter van branchevereniging NVPI Video, tegen de NOS. Hij zegt dat het illegaal downloaden in Nederland nog altijd toeneemt.

De filmindustrie wil naar eenzelfde model als in Groot-Brittannië en Denemarken. Daar heeft de overheid afspraken gemaakt met de filmindustrie en internetproviders. Er worden miljoenen brieven en mails verstuurd naar internetters van wie op basis van een IP-adres is geconstateerd dat ze uit illegale bron downloaden.

Volgens Van Turnhout kan zo’n mededeling er als volgt uitzien: “We hebben geconstateerd dat u geprobeerd hebt om films uit illegale bron te bekijken. Makers van films moeten ook hun geld verdienen om te kunnen leven. We verwijzen u naar de volgende legale alternatieven.”

Bron: NOS

Bericht delen