Filmfestivals slaan handen ineen voor gratis tiendaags filmfestival
Dinsdag 28 april 2020

Filmfestivals slaan handen ineen voor gratis tiendaags filmfestival

Meer dan twintig filmfestivals uit de hele wereld werken samen aan een gratis tiendaags filmfestival. Het evenement heet We Are One: A Global Film Festival en vindt vanaf 29 mei op YouTube plaats.

De internationale festivals zijn de samenwerking aangegaan omdat er momenteel geen filmfestivals plaats kunnen vinden wegens de coronamaatregelen.

De organisatoren van het filmfestival van Cannes lieten maandag weten dat ze trots waren om deel te nemen aan het YouTube-evenement ‘om buitengewone films en talenten onder de aandacht te brengen, waardoor publiek van over de hele wereld zowel de nuances van het vertellen van verhalen als de artistieke persoonlijkheden van elk festival kan ervaren’.

Naast Cannes doen onder meer de volgende festivals mee aan het evenement: Annecy International Animation Film Festival, Berlin International Film Festival, BFI London Film Festival, New York Film Festival, San Sebastian International Film Festival, Sarajevo Film Festival, Sundance Film Festival, Sydney Film Festival, Tokyo International Film Festival, Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival en Venice Film Festival. Jane Rosenthal, medeoprichter van het geannuleerde Tribeca Film Festival in New York, gaf aan dat het idee achter het YouTube-festival is om mensen “tijdens de coronapandemie te inspireren en samen te brengen”.

Tijdens het evenement worden er documentaires, muziekfilms en komedies uitgezonden en vinden er gesprekken plaats. Het programma is nog niet bekendgemaakt. We Are One: A Global Film Festival duurt van 29 mei tot en met 7 juni en is hier te volgen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen