dinsdag 16 januari 2018

Fikse update voor NOS-app

Aan verbetering van de NOS-app wordt continu gewerkt. Vaak gaat het om kleine verbeteringen of bug-fixes, soms gaat het met grotere stappen. De laatste update is er een van de laatste categorie. Eén van de belangrijkste onderdelen van de app, het artikel, is grondig verbouwd.

Een artikel bestond tot nu uit een foto en/of video bovenaan, en de tekst daaronder. Ooit reuze mooi, nu een jasje dat begon te knellen. Want de begrijpelijkheid van een artikel kan er flink op vooruitgaan door bijvoorbeeld een kaart of tabel toe te voegen. Of een geluidsfragment, een YouTube-video, een tweet. En dan niet alleen bovenaan het artikel, maar ook op die plek in de tekst waar het dat meest tot zijn recht komt. Dat alles is mogelijk in de nieuwste versie van de NOS-app.

Verder zijn er twee nieuwscategorieën toegevoegd: Tech en Cultuur & Media. Bovendien – niet onbelangrijk voor een nieuwssite – is de NOS-app sneller bij grote hoeveelheden gebruikers, zoals bijvoorbeeld het geval is nadat de omroep een push-bericht heeft verstuurd.

Sinds maandag is de vernieuwde NOS-app beschikbaar in de Play Store (voor Android-toestellen) en binnenkort ook in de App Store (voor iPhone en iPad).

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen