Feyenoord gevolgd in achtdelige documentaireserie bij Disney+
woensdag 17 februari 2021

Feyenoord gevolgd in achtdelige documentaireserie bij Disney+

Disney+ komt met een achtdelige documentaireserie over Feyenoord. In de serie, geproduceerd door Lusus Media uit Amsterdam, opent de 112 jaar oude Rotterdamse club zonder enige beperking zijn deuren.

Sinds het begin van dit seizoen wordt bijna alles rond het eerste elftal van trainer Dick Advocaat al gefilmd. Het project heeft als werktitel Feyenoord Rotterdam en wordt als eerste Nederlandse Star Original gepresenteerd. Star is een nieuw merk van Disney+ dat vanaf 23 februari series en films, maar ook veel nieuwe originele producties beschikbaar maakt.

“Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten”, stelt commercieel directeur Joris van Dijk van Feyenoord. “Wij willen een open en transparante club zijn en dit is daarvan het bewijs. Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze club te kunnen geven.”

Feyenoord volgt voorbeeld van Tottenham
De serie bestaat uit acht delen en elke aflevering duurt vijftig minuten. Het is nog niet duidelijk wanneer Feyenoord Rotterdam precies te zien zal zijn bij Star. De serie maakt deel uit van een reeks van tien nieuwe Europese originele producties die Disney+ dinsdag heeft aangekondigd.

Disney heeft de intentie uitgesproken om een breed scala aan Europese verhalen te gaan maken en zo de ‘lokale relevantie’ van Disney+ te vergroten. Disney heeft als doel om tegen 2024 vijftig Europese films, series en documentaires te hebben geproduceerd.

Naar verluidt krijgt Feyenoord zo’n 3 miljoen euro van Disney voor de documentaireserie. De Eredivisie-club is niet de eerste club die de deuren opent voor een streamingdienst: Netflix kwam in 2018 met de documentaire Sunderland ‘Til I Die en vorig jaar kwam op Amazon Prime Video All or Nothing: Tottenham Hotspur uit.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen