Familie ontwerper neemt afstand van serie over Gianni Versace
dinsdag 16 januari 2018

Familie ontwerper neemt afstand van serie over Gianni Versace

De familie van Gianni Versace distantieert zich van de FX Networks-serie over de beroemde modeontwerper die 17 januari verschijnt.

Ze kunnen zich niet vinden in het script van het nieuwe seizoen van de serie American Crime Story. In de tweede reeks staat de moord op de Italiaanse modeontwerper centraal. In een officiële verklaring aan Variety is te lezen dat de familie niet betrokken is geweest bij de productie van de serie en dat ze vinden dat het puur als fictie moet worden beschouwd.

Versace werd in 1997 voor zijn huis in Miami neergeschoten door Andrew Cunanan. Deze man vermoordde voor Versace al vier andere mensen en pleegde acht dagen later zelfmoord. De rol van Cunanan wordt gespeeld door Glee-acteur Darren Criss. Ricky Martin is te zien als Versace’s partner Antonio D’Amico en Edgar Ramirez speelt de modeontwerper zelf.

De eerste aflevering wordt op 17 januari in Amerika uitgezonden. Of het dan ook meteen in Nederland te zien is, is nog onduidelijk. De eerste reeks van de populaire serie ging over de rechtszaak rond O.J. Simpson en won negen Emmy-awards en twee Golden Globes.

Bericht delen