Facebook Watch komt wereldwijd beschikbaar
donderdag 30 augustus 2018

Facebook Watch komt wereldwijd beschikbaar

Facebook maakt zijn videoplatform Watch buiten de Verenigde Staten beschikbaar. Facebook Watch wordt vanaf deze week uitgerold onder alle Nederlandse gebruikers.

Facebook Watch onderscheidt zich volgens Facebook van concurrenten door de nadruk op sociaal en interactief kijken. Veel programma’s worden speciaal voor Watch gemaakt, met software die Facebook aan videomakers beschikbaar stelt. Zo kunnen videomakers liveprogramma’s maken met interactieve elementen. Kijkers kunnen hun mening geven, meedoen aan een interactieve quiz of het programma zelfs sturing geven.

Als voorbeeld noemt Facebook een programma waarbij de kijkers samen stemmen op belangrijke beslissingen van het hoofdpersonage in een serie. Het verhaal volgt dan het pad dat de meeste kijkers kiezen. Ook kent Watch een functie voor het samen met vrienden of andere liefhebbers kijken van programma’s. De Facebook-vrienden komen dan samen in één chat, waar ze het programma gezamenlijk kunnen bespreken.

Watch legt de nadruk volgens Facebook ook erg op het kijkgedrag van vrienden. Volgens Facebook is in de Verenigde Staten gebleken dat mensen graag de dingen willen zien die hun vrienden ook kijken. Het kan enkele dagen duren voordat Watch voor alle Nederlandse Facebook-gebruikers zichtbaar is.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen