Facebook-video's bekijken op de bank
dinsdag 16 januari 2018

Facebook-video's bekijken op de bank

Facebook komt met video-apps voor Apple TV, Fire TV van Amazon en slimme televisies van Samsung. Daarmee kunnen video’s uit de Facebook-stream worden bekeken op tv. Facebook kondigde de apps voor set-topboxen aan tijden een conferentie van Code Media.

Om die reden worden video’s in de nieuwsfeed op Facebook voortaan standaard met geluid afgespeeld. Dat kun je uitzetten via instellingen. Video’s gaan op mobieltjes ook standaard in landschapmode spelen, omdat onderzoek aantoont dat filmpjes op die manier langer de aandacht vasthouden. De apps zijn gratis maar komen vermoedelijk met nieuwe vormen van reclame.

Wall Street Journal schreef onlangs al over de ambities van Facebook om op televisie een plaats te veroveren. Facebook stelt dat mensen overdag niet altijd tijd hebben om video’s op hun tijdlijn te bekijken. Ze kunnen die dan ‘s avonds inhalen. Volgens Wall Street Journal is Facebook in onderhandeling om ook grote sportgebeurtenissen en populaire evenementen als de uitreikingen van de Oscars via hun app te mogen uitzenden.

Bron: Code Media/BM

Bericht delen