Facebook experimenteert met nieuwe tijdlijn
dinsdag 16 januari 2018

Facebook experimenteert met nieuwe tijdlijn

Facebook test in de Verenigde Staten een nieuw initiatief: Today In. Hiermee wordt een aparte tijdlijn in het leven gepubliceerd die alleen is gevuld met lokaal nieuws, lokale evenementen en aankondigingen.

Today In is een onderdeel van Mark Zuckerbergs plan om nepnieuws in tijdlijnen te bestrijden. Lokale media die hun nieuws op het platform willen delen, moeten eerst goedgekeurd worden door Facebook. 

Het sociale platform test de pagina voor gebruikers uit zes verschillende steden van evenzoveel staten. Inwoners van New Orleans (Louisiana), Little Rock (Arkansas), Billings (Montana), Peoria (Illinois), Olympia (Washington) of Binghamton (New York), kunnen de lokale tijdlijn bekijken. 

Slaagt de test dan wil Facebook Today In inzetten over meer steden door Amerika. Het is nog onduidelijk of daarna het initiatief internationaal wordt doorgevoerd. Dit gebeurde onlangs wel met Facebook Marketplace (een lokale Marktplaats-community) die na tests in de VS een paar maanden later ook in Nederland beschikbaar was.

Bron: Recode/BM

Bericht delen