Volgend seizoen Love Island alleen te zien bij Videoland
vrijdag 5 juli 2019

Volgend seizoen Love Island alleen te zien bij Videoland

De finale van Love Island staat voor de deur, waarin de eerste zoektocht naar ware liefde voor Nederlandse en Vlaamse singles zijn climax bereikt. Zondag wordt duidelijk welk koppel volgens de kijkers het sterkste koppel is en kans maakt om niet alleen met elkaar, maar ook met een geldbedrag van 25.000 euro naar huis te gaan. Love Island was de afgelopen weken elke avond te zien op RTL 5, maar trok daar maar zo’n 100.000 kijkers.

Voor Videoland is de zoektocht naar ware liefde wel geslaagd. Het VOD-platform van RTL en Love Island blijken namelijk een sterke match. Peter van der Vorst, directeur Content en Marketing bij RTL: “De relatief jonge doelgroep van Love Island zit niet elke dag stipt om 20.30 uur voor de tv, maar is vooral online te vinden. Dat is de reden dat we het huidige seizoen zowel bij Videoland als RTL 5 aanbieden. Bij Videoland bereiken we onze fans op het moment dat zij dat willen en dat zien we terug in de goede cijfers van dit seizoen. Gezien dit succes is het een logische keuze om dit najaar een exclusieve Videoland-versie van Love Island aan te bieden.”

Na vijf weken is 43 procent van alle Videoland-abonnees begonnen aan Love Island. Dagelijks starten er nog steeds mensen aan de reeks. De Love Island-app is inmiddels meer dan 230.000 keer gedownload en via Instagram bereikt de datingshow wekelijks meer dan 10 miljoen mensen, waardoor het een van de snelst groeiende merken van RTL is.

De speciale Videoland-versie van Love Island wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands en is vanaf september te zien. De presentatie is in handen van Holly Mae Brood en Viktor Verhulst.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen