Dinsdag 16 januari 2018

Eurosport lanceert VR app

Eurosport heeft Eurosport VR gelanceerd, een app die sportliefhebbers de mogelijkheid biedt om topsport van binnenuit te beleven. De lancering valt, niet geheel toevallig, samen met Roland Garros: gedurende het toernooi zijn via de app elke dag highlights in virtual reality te zien.

Eurosport VR brengt fans dichter bij de actie dan ooit. Zo bestaat de Eurosport’s VR coverage tijdens Roland Garros uit onder meer ‘shots of the day’, exclusieve VR behind-the-scenes beelden (gezien vanuit het perspectief van de beste tennissers ter wereld) en 360° beelden vanaf de tribune en van exclusieve interviews met spelers.

De innovatie bouwt voort op eerdere VR-initiatieven van Eurosport en Discovery Communications, waaronder een 360° film die in de huid kroop van alpineskiër Bode Miller, tijdens zijn afdaling van de Birds of Prey piste in Beaver Creek (Colorado), in aanloop naar de World Cup-wedstrijden aldaar.

Eurosport VR is beschikbaar voor iOS, Android en Oculus devices. Alle video’s kunnen worden bekeken met VR brillen als de Samsung Gear VR of oplossingen als de Google Cardboard.

Bron: Discovery Networks Benelux/Broadcast Magazine

Bericht delen