EO start wekelijks programma via Instagram TV
dinsdag 17 september 2019

EO start wekelijks programma via Instagram TV

De EO is in samenwerking met NPO Radio 1 gestart met het Instagram TV-programma Wat jij?. Dagelijks worden kijkers getriggerd om te reageren op stellingen via de Instagram Stories van NPO Radio 1.

Deze stellingen gaan over het actuele thema van die week. Op vrijdagmiddag gaan twee influencers hierover in discussie. Lynda Hessel, presentator van Dit is de Zaterdag en Dit is de Zondag op NPO Radio 1, is host van het programma.

Jan Pieter Kos, eindredacteur EO op NPO Radio 1: “Jongeren halen hun dagelijkse portie nieuws steeds vaker op de socials. Ook op die plek willen wij iets toevoegen aan thema’s die spelen onder jongeren, zoals relaties of body positivity. Hierbij laten we, net als in onze NPO Radio 1-programma’s, beide kanten van de medaille zien.”

Wat jij? is het eerste NPO Radio 1-programma dat enkel op Instagram te zien is. Laurens Borst, zendermanager van NPO Radio 1: “Als nieuwsmerk vinden wij het belangrijk om jongeren te bereiken. Dat doen we met onze zender, in grote mate met onze onderscheidende podcasts en met dit programma willen we nog meer in de ’timeline’ van de jongeren zitten.”

Bron: EO/BM

Bericht delen