EO-serie Oorlog-stories wint Rockie Award in Canada
donderdag 17 juni 2021

EO-serie Oorlog-stories wint Rockie Award in Canada

De online serie Oorlog-stories van de EO heeft een prestigieuze Rockie Award gewonnen op het BANFF World Media Festival in Canada. In de serie vertelt een tienermeisje uit de Tweede Wereldoorlog wat ze dagelijks meemaakt via het Instagram- en YouTube-kanaal van NPO Zapp.

De serie is geproduceerd door Stepping Stone Producties. Tijdens de uitreiking van de Rockie Awards op het festival in de Canadese Rocky Mountains won de EO-serie de award in de categorie Live Action: Youth 11-17. Vanuit tientallen landen strijden honderden televisie- en digitale formats om een Rockie Award die in allerlei verschillende categorieën wordt uitgereikt.

Pijnlijk en destructief
EO-eindredacteur Arnoud Bruinier: “Na het winnen van een Cinekid Leeuw en een Dutch Interactive Award nu als overtreffende trap een Banff Rockie Award. Wat een eer! We wilden met Oorlog-stories een indringend verhaal uit de Tweede Wereldoorlog voor een jonge generatie relevant maken. En laten zien hoe pijnlijk en destructief discriminatie en uitsluiting zijn.”

Marlies van Amerongen van Stepping Stone Producties vult aan: “Met die boodschap wisten we de doelgroep succesvol te bereiken, maar hebben we ook bij deze internationale vakjury een snaar geraakt. We zijn dankbaar voor de bekroning met deze internationale prijs.”

Over Oorlog-stories
Vorig jaar april was de online tienerserie Oorlog-stories voor het eerst te zien op het Instagram en YouTube-kanaal van NPO Zapp. Via deze sociale mediakanalen vertelt een 15-jarig meisje dagelijks wat ze meemaakt tijdens de oorlog. De serie is geïnspireerd op het oorlogsdagboek van de Nederlandse Edith. Claudia Kanne (SpangaS) vertolkt de rol van het tienermeisje en ook Isa Hoes, Kees Boot en Aram van de Rest hebben een rol in de serie.

De regisseur is David Cocheret en het scenario is gemaakt door Willem Bosch en Yannick de Waal. De serie kwam tot stand met steun van het NPO-Fonds.

Bron: EO/BM

Bericht delen