dinsdag 16 januari 2018

EO maakt online serie over appen achter het stuur

In de nieuwe serie Online in de vangrail doet EO-presentator Joram Kaat er alles aan om van een gevaarlijke verslaving af te komen: hij wil stoppen met appen achter het stuur. 

Om zich bewust te worden van de omvang en impact van dit appgedrag spreekt hij met jongeren die slachtoffer werden van appen achter het stuur, laat hij zich informeren door Michiel Christoph van wetenschappelijk instituut SWOV en rijdt hij mee met de verkeerspolitie. Ook test Kaat een aantal slimme tools, gaat hij te rade bij Gert-Jan Segers en ervaart hij met NPO 3FM-collega Domien Verschuuren hoe het is om een ongeval mee te maken.

Het programma-idee ontstond bij de presentator zelf. Kaat: “Regelmatig betrap ik mezelf erop dat ik half op de vluchtstrook rijd omdat ik op mijn telefoon kijk. Toen vrienden mij hierop aanspraken, besloot ik dat het genoeg was.” 

In Online in de vangrail brengt de EO-presentator en 3FM-dj de gevaren in beeld en zoekt hij naar oplossingen. “Op deze manier wil ik mezelf en andere jongeren bewust maken van de gevaren. Dit moet stoppen!”

Online in de vangrail wordt gemaakt door BEAM (het jongerenplatform van de EO) en is vanaf 4 januari elke donderdag te zien op npo3lab.nl.

Bron: EO/BM

Bericht delen