dinsdag 16 januari 2018

EO lanceert tweede scherm rondom The Passion

De Evangelische Omroep heeft een tweede scherm applicatie uitgebracht rondom de live uitzending van The Passion. Er kan worden meegelopen in een virtuele processie door de straten van Groningen via live.thepassion.nl.

Een vast onderdeel tijdens The Passion is een processiestoet waarbij duizend mensen achter een groot verlicht kruis richting het podium trekken. Door deze grote interesse is het idee geboren om mensen de mogelijkheid te bieden virtueel te participeren. Net als bij de echte processie in Groningen kunnen deelnemers aan de virtuele variant vertellen waarom ze bij willen dragen aan dit verhaal van liefde en hoop, eenzaamheid en verbinding. Deze motivaties worden op de route getoond.

De EO hoopt door middel van het tweede scherm de kijker op een interactieve manier te betrekken bij het paasverhaal. Kefah Allush, eindredacteur van The Passion: “Ieder jaar horen we van deelnemers hoe bijzonder de processie is. We willen ook de kijkers thuis de mogelijkheid bieden om deel uit te maken van dit bijzondere evenement en het verhaal op deze manier doorvertellen.”

Naast de virtuele processie biedt het tweede scherm achtergrondinformatie over de bijbelse personages in het verhaal. Tijdens de live-uitzending is het mogelijk om een live-tijdlijn te volgen waarin extra video’s, de liedteksten, tweets en foto’s worden getoond. Na afloop van het evenement zijn alle muziekclips the bekijken op live.thepassion.nl.

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands
Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk, het bisdom Groningen-Leeuwarden en de noordelijke partners en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Donderdag 17 april wordt The Passion om 20.30 uur live uitgezonden op Nederland 1.

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen