dinsdag 16 januari 2018

EO lanceert platform voor rouw en verlies

Vanaf nu kan iedereen die een naaste verloren is terecht op www.ikmisje.tv om herinneringen te delen en gevoelens een plaats te geven. Op deze digitale gedenk- en ontmoetingsplaats is het mogelijk om een gedenkmonument te maken of een kaarsje aan te steken.

Verder verschijnen er dagelijks artikelen over rouw, blogs van (ervarings)deskundigen en artikelen over doorgaan na het verlies van een dierbare. De website sluit hiermee aan op het televisieprogramma Ik Mis Je, de nieuwe titel voor Bakkie Troost.

Al jaren heeft de EO aandacht voor het thema rouw via het programma Bakkie Troost. EO-directeur Arjan Lock is tevens interviewer in het programma. “Het gesprek over het gemis, maar ook het doorgeven van herinneringen van een overleden dierbare is een sterke behoefte van mensen die iemand verloren zijn. Ik ben dan ook blij dat we als verlengde van het televisieconcept de Ik Mis Je portal hebben ontwikkeld. Een plek van troost, herinnering, maar zeker ook bemoediging”, aldus Lock.

In Ik Mis Je spreken Arjan Lock en Hella van der Wijst op begraafplaatsen door heel Nederland met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Op de begraafplaats, waar verdriet en gemis zo voelbaar zijn, lijkt troost ver weg. Toch worden juist hier veel hoopvolle verhalen gedeeld.

“We gaan met nabestaanden in gesprek over wie iemand was, wat er is gebeurd en wat troost biedt. Het zijn altijd bijzondere en inspirerende verhalen”, vertelt Hella van der Wijst. “De sfeer van het programma blijft net als in Bakkie Troost ingetogen en dichtbij.”

Ik Mis Je is vanaf vanaf 11 september elk zondag te zien om 8.55 uur op NPO 2.

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen