EO lanceert Lied van eenheid
zaterdag 12 december 2020

EO lanceert Lied van eenheid

De EO, de Protestantse Kerk in Nederland en de Rooms-Katholieke Kerk hebben vrijdagavond het Lied van eenheid uitgebracht. Aan dit lied werken tientallen lokale gemeenten, Berget Lewis en Brainpower mee.

Al maanden kunnen christenen slechts mondjesmaat naar de kerk. Al begrijpen kerkgangers dat het nodig is om de richtlijnen aan te houden, het doet pijn dat het kerkelijk leven noodgedwongen op een lager pitje staat. En niet samen kunnen zingen is een stevig gemis, net zoals het niet gezamenlijk kunnen vieren van de geboorte van Jezus.

De afgelopen weken is er door zangers, muzikanten en andere meewerkenden hard gewerkt aan het Lied van eenheid. Tientallen zangers van kerken uit de breedte van christelijk Nederland doen mee, van evangelisch tot katholiek en van Gereformeerde Bond tot vrijgemaakt gereformeerd.

Rapper Brainpower schreef speciaal voor het Lied van eenheid een rap over eenheid en verdeeldheid. ‘Nu christenen niet bij elkaar kunnen komen in de kerk, is dit lied een bemoediging voor kerst’, zo meldt de EO. De video is geregisseerd door Gerbert Floor.

Bron: EO/BM

Bericht delen