EO komt met webserie Hoogvliegers: it’s all-in the game
vrijdag 6 december 2019

EO komt met webserie Hoogvliegers: it’s all-in the game

De EO lanceert op zaterdag 11 januari de nieuwe zesdelige webserie Hoogvliegers: It’s all-in the game. De webserie is een aanvulling op de achtdelige dramaserie Hoogvliegers, die op 11 januari van start gaat op NPO 1.

In de webserie spelen professionele gamers samen met verschillende vliegers van de Luchtmacht een combatgame via Twitch. De een werkt in de virtuele, de ander in de echte wereld. Tijdens het gamen voeren zij gesprekken over oorlog, verantwoordelijkheid, angst, dilemma’s en keuzes onder hoge druk. Het spelplatform Twitch wordt veel gebruikt door gamers die live verslag doen van hun games. In samenwerking met NPO Innovatie en NPO 1 online werkt de EO voor het eerst samen met gamers om hun volgersgroep te bereiken en betrekken. De game en de vragen vanuit de Twitch-community vormen belangrijke input voor de webserie Hoogvliegers: It’s all-in the game die vanaf 11 januari te zien is via npostart.nl en NPO 1 Facebook.

Elke aflevering speelt er een andere vlieger tegen een bekende gamer. Deelnemende gamers zijn Mathia en Morrog. Gamer Mathia: “Ik ben heel erg geïnteresseerd in de ervaringen van de gevechtsvlieger. Hoe verschillende zijn de keuzes professionele Luchtmachtvliegers maken als ze hetzelfde spel spelen?” Gamer Morrog vult aan: “Ik ben erg benieuwd of we met de huidige games de realiteit geloofwaardig kunnen nabootsen. Ook lijkt het me interessant om te horen of iemand die nog nooit heeft gevlogen in een echt vliegtuig, zich zou kunnen redden als hij heel veel ervaring heeft in deze games.”

Niki is één van de professionele vliegers die aan de webserie meewerkt. Hij zegt: “Ik ben benieuwd hoe gamers denken als ze gevechtsgames spelen. Denken ze dat er raakvlakken zijn met de realiteit en zijn ze daardoor geïnteresseerd in het beroep van gevechtsvlieger? Denken ze erover na of het spel een goede voorbereiding is voor het echte werk? Of zijn ze daar totaal niet mee bezig?”

Bron: EO/BM

Bericht delen