dinsdag 16 januari 2018

EO biedt excuses aan voor interview

De Evangelische Omroep heeft excuses aangeboden voor een interview met een negentienjarige jongen die zijn leven als actieve homoseksueel stopte om zijn ‘leven aan God te geven.’ Het interview werd gepubliceerd op de website van Beam, het nieuwe jongerenmerk van de EO.

“Ik was elk weekend in de meest ordinaire gay clubs te vinden. Ik danste op het podium, verkleedde me als vrouw, gebruikte harddrugs, had het ene vriendje na het andere en ging vreemd. Ik deed letterlijk alles wat God verboden had”, vertelde Thony aan de EO. En later ook in het programma van Eva Jinek. De jongen zou na een excessieve fase een rustige relatie met een jongen zijn aangegaan, maar besloot daar, na het horen van de stem van God, mee te stoppen. Lees hier het complete interview.

De EO kreeg na plaatsing van het interview veel kritiek . Op de website van Beam, verklaart de omroep: “Het heftige verhaal van Thony raakte bij veel homoseksuele lezers snaren van afwijzing, vervreemding en verdriet. Juist rond het onderwerp homoseksualiteit proberen we zo goed mogelijk de diverse opvattingen een plek te geven, omdat we homoseksuele (christen)jongeren willen bemoedigen volop zichzelf te zijn. Mochten we jou gekwetst hebben, dan spijt ons dat.”

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen