EndemolShine zoekt online gaming talent in Legend Gezocht
woensdag 15 mei 2019

EndemolShine zoekt online gaming talent in Legend Gezocht

Het succesvolle gaming platform Legends of Gaming – met ruim 467.000 abonnees en meer dan 89 miljoen views – komt met de eerste online zoektocht naar YouTube gaming talent. Voor Legend Gezocht, dat vanaf zaterdag 18 mei in zeven afleveringen online is te volgen, hebben zich binnen no-time ruim 1.300 mensen aangemeld. Allemaal met maar één doel: de nieuwe ‘Legend’ worden.

Van mensen zonder YouTube-kanaal tot beginnende creators met een paar duizend volgers en van Twitchers tot aan gevestigde namen met al honderdduizend(en) abonnees. De aanmeldingen voor Legend Gezocht waren zeer divers. Uit ruim 1.300 kandidaten zijn 24 kanshebbers geselecteerd en uitgenodigd voor de audities.

Tijdens de audities moeten de deelnemers een eigen aflevering presenteren onder toeziend oog van juryleden en Legends Don (bekend als Gamemeneer – 1,1 miljoen abonnees) en Jeremy (617.000 abonnees). Zij bepalen op basis van humor, passie, presentatie en game skills wie er door mogen naar de Battle rondes. Vervolgens komt het aan op samenspel. Wie speelt het beste met de andere gamers, maar ook met Legends samen? Wie past het beste in het team? De drie kandidaten die het beste uit de verf komen, staan in de finale. De community van Legends of Gaming bepaalt uiteindelijk wie de nieuwe Legend wordt. De winnaar krijgt een rol in het vierde seizoen van Legends of Gaming waarvan de opnames dit najaar van start gaan.

Legends of Gaming is een Nederlandse YouTube-serie waarin bekende YouTubers het tegen elkaar opnemen in verschillende videogames. Hoe beter een speler het in een game doet, des te meer punten hij krijgt. Aan het eind van het seizoen kwalificeren de vier spelers met de meeste punten zich voor de finale, die de uiteindelijke winnaar bepaald. Met ruim 467.000 YouTube-abonnees, 89 miljoen views en 179.000 Instagram-volgers is Legends of Gaming het grootste gaming platform van Nederland.

Legends of Gaming wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland met KPN als hoofdpartner. Er zijn inmiddels drie seizoenen online en er zijn verschillende spin-offs gelanceerd, waaronder Efteling Game Nights in samenwerking met de Efteling. Legend Gezocht is vanaf 18 mei elke zaterdag vanaf 17.00 uur op het kanaal van Legends Of Gaming te zien. De trailer van Legend Gezocht staat nu online.

Bron: EndemolShine Nederland/BM

Bericht delen