EndemolShine Nederland lanceert Mama Cash-campagne #MyBodyIsMine
woensdag 5 juni 2019

EndemolShine Nederland lanceert Mama Cash-campagne #MyBodyIsMine

EndemolShine Nederland helpt Nederlandse NGO’s awareness rondom het thema ‘women empowerment’ te vergroten door hun online campagnes en social media inzet naar een hoger niveau te tillen.

De Nederlandse NGO Mama Cash, die vrouwen, meiden en transgenders ondersteunt die opkomen voor hun rechten om aan een rechtvaardigere wereld te werken, is met hun campagne #MyBodyIsMine uitgeroepen tot winnaar van Engage the Future. Dinsdag werd de winnende campagne van Mama Cash gelanceerd in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Engage the Future, een initiatief van de Bill & Melinda Gates Foundation, was een competitie waarbij tien NGO’s, die zich focussen op ‘women empowerment’, strijden om de realisatie van de volledige productie van hun mediacampagne. Het online video label Beyond van EndemolShine Nederland, die haar expertise heeft gedeeld en ingezet, produceerde vervolgens de volledige campagne.

Mama Cash lanceerde de campagne #MyBodyIsMine, die nu viral gaat op Instagram, in het Stedelijk Museum. Fotomodel, activist en trans vrouw Munroe Bergdorf presenteerde de bijeenkomst. Meer dan honderd vrouwen gaven het startsein voor #MyBodyIsMine door de tijdelijke tattoo op te plakken en in een trotse groepsfoto een statement te maken over wat hun lichaam, vrijheid en autonomie voor hen betekenen. Ook Nederlandse influencers zoals Anna Nooshin en Diana Leeflang en Bekende Nederlanders als Victoria Koblenko en Candy Dulfer steunen de campagne.

Frank de Wit, Executive Producer EndemolShine Nederland: “Veel NGO’s hebben moeite om een grote of jongere doelgroep te bereiken en zijn zich niet altijd bewust van de kracht en mogelijkheden van online campagnes om aandacht te krijgen voor hun organisatie en boodschap. Wij zijn zeer enthousiast om onze kennis en expertise op het gebied van digital content met deze organisaties te delen en ze zo te helpen hun doelen te realiseren samen met de Bill & Melinda Gates Foundation.”

Bron: EndemolShine/BM

Bericht delen