Dinsdag 16 januari 2018

Endemol ontwikkelt social voetbalgame

De VriendenLoterij, partner van de Eredivisie, lanceert een nieuwe voetbalgame waarin vrienden elkaars kennis testen aan de hand van actuele vragen over voetbal: Pingel. Het spel is gratis verkrijgbaar voor smartphones, tablets en Facebook.

Pingel is een game voor iedereen met verstand van voetbal en liefde voor de sport. Wie scoorde dat beslissende doelpunt? Welke clubs stonden toen in de finale? Wat was de bijnaam van die ene spits? Met Pingel is dit populaire tijdverdrijf nu ook als social game beschikbaar.

Opponenten nemen het om de beurt tegen elkaar op door een vijftal vragen te beantwoorden. Spelers kunnen zowel bekende als willekeurige tegenstanders uitdagen voor een 1-tegen-1 duel om de eer. Bovendien is er een landelijke competitie met een dagelijkse actuele vraag, waarmee de deelnemers voetbalprijzen kunnen winnen, zoals kaarten voor nationale en internationale wedstrijden.

Pingel wordt gelanceerd door de VriendenLoterij in samenwerking met de Eredivisie. Het spel is ontwikkeld en geproduceerd door Endemol Nederland. Pingel is gratis te downloaden voor smartphones en tablets (iOS en Android) en beschikbaar als Facebook-game.

Bron: Endemol

Bericht delen