dinsdag 16 januari 2018

Endemol Group investeert in online video

Mediabedrijf Endemol gaat zijn internationale activiteiten op het gebied van online video verder uitbouwen onder de naam Endemol Beyond. De nieuwe onderneming wordt ondersteund met een initiële investering die kan oplopen tot 30 miljoen euro.

Endemol Beyond wordt een netwerk van aaneengesloten internationale en lokale kanalen, verspreid over platforms als YouTube, Yahoo, AOL, MSN, Dailymotion. Het initiatief is gericht op hoogwaardige bestaande en nieuwe content, betrokkenheid van toonaangevend talent en samenwerking met adverteerders. Het netwerk omvat verschillende themakanalen, variërend van comedy tot entertainment en van fashion tot film. Naast premium content van Endemol kunnen ook programma’s van andere producenten worden ingezet.

De introductie van Endemol Beyond weerspiegelt Endemols ambitie om de wereldwijde exploitatie van creativiteit en intellectueel eigendom uit te breiden naar alle platforms. Als gevolg daarvan zullen de huidige digitale video projecten in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zich sneller ontwikkelen en worden nieuwe groeimarkten toegevoegd. Meer informatie daarover volgt in een later stadium.

De leiding van Endemol Beyond International is in handen van Georg Ramme, die eerder verantwoordelijk was voor Endemols digitale activiteiten in Duitsland. Ramme rapporteert aan Lucas Church van de Commercial Board van Endemol Group.

Bron: Endemol Group

Bericht delen