Elon Musk neemt Twitter over
dinsdag 26 april 2022

Elon Musk neemt Twitter over

Twitter is akkoord met een overname door Elon Musk. Dat hebben de twee partijen bekendgemaakt, kort nadat de handel in de aandelen Twitter maandagavond was stilgelegd.

Met het sluiten van de overeenkomst is er sprake van een opmerkelijke draai. Waar het er eerst op leek dat het sociale netwerk niet overgenomen wilde worden door de miljardair, is in zeer korte tijd alsnog een deal rondgekomen.

Musk, onder meer bekend van Tesla, betaalt 54,20 dollar per aandeel. Daarmee komt de totale deal op een bedrag van 44 miljard dollar, omgerekend 41 miljard euro.

‘Beste weg vooruit’
De voorzitter van de raad van commissarissen van Twitter, Bret Taylor, zegt dat Musks voorstel aan een zorgvuldig proces is onderworpen, “met een focus op waarden, zekerheid en financiering”. Volgens Taylor is de overname de “beste weg vooruit voor de aandeelhouders van Twitter”.

Musk zelf zegt dat hij Twitter “beter dan ooit wil maken” met nieuwe functies, door het algoritme openbaar te maken en zo het vertrouwen te verhogen, geautomatiseerde spam-accounts aan te pakken en door alle mensen op het platform te verifiëren. “Twitter heeft een enorm potentieel.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen