Dinsdag 16 januari 2018

Eerste RTL XL-serie sinds donderdag online

De eerste aflevering van een speciaal voor RTL XL gemaakte serie is sinds donderdag 16.00 uur online. Katwalk: Vive la Vie is geproduceerd door Endemol Shine Beyond. Het is een online serie over het veranderende leven van de kersverse presentatrice Vie.

Nadat de 28-jarige Amsterdamse heeft gehoord dat ze samen met Lizzy van der Ligt is gekozen tot een van de presentatrices van het YouTube en RTL 5-programma Katwalk, blijkt bij de contractondertekening dat een cameraploeg haar ook buiten werktijd gaat volgen. Ineens is ze het middelpunt van een volledige productiecrew, krijgen kijkers inzage in haar persoonlijke leven en komt ze op feestjes waar ze anders nooit zou komen. Behalve dat de camera met haar meeloopt tijdens alle belangrijke gebeurtenissen, filmt ze ook zichzelf. Haar belevenissen zijn vanaf nu elke donderdag om 16.00 uur te volgen via RTL XL.

De online serie van Vie is onderdeel van het multi-screenformat Katwalk, dat twee weken geleden onder de vlag van RTL MCN is gelanceerd. Via verschillende kanalen duiken Lizzy van der Ligt en Valerie Dekker in de wereld van beauty, fashion en entertainment. Lizzy is al bekend als fashionista en blogger. Via haar Instagram account weet ze ruim 170.000 volgers te inspireren met hippe outfits. Voor Valerie is deze wereld van glitter & glamour helemaal nieuw. Elke zaterdag presenteren zij het programma Katwalk bij RTL 5. Hierin ontvangen zij in hun eigen studio in Amsterdam interessante gasten, zoals Fred van Leer, Ruud Feltakmp, Manon Meijers en Thijs Willekes.

Daarnaast delen zij elke dinsdag om 16.00 uur hun eigenzinnige backstage-reportages op het Katwalk YouTube-kanaal, vaak gefilmd op de set van de grootste tv-programma’s of rode lopers bij premières. Daarbij staan ze ook zelf ineens in het middelpunt van de belangstelling, omdat hun bezoek vaak gepaard gaat met uitdagingen die ze moeten uitvoeren.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen