Eerste Nederlandse Viaplay Originals bekend
maandag 28 februari 2022

Eerste Nederlandse Viaplay Originals bekend

Op de dag voor de lancering van Viaplay in Nederland, presenteert de streamingdienst haar eerste Nederlandse gescripte Viaplay Originals: Something Stupid en De Schuldige. De series omvatten misdaaddrama en duistere komedie, en brengen een aantal creatieve talenten van het land samen.

Zowel originele Nederlandse-, als Scandinavische- en internationale storytelling is een belangrijk speerpunt voor Viaplay’s aanbod in Nederland als nieuwste markt. Dit samen met het scala aan premium live sport, content voor kinderen en Hollywood films en series, met de streamingdiensten STARZPLAY en hayu inbegrepen in een regulier Viaplay abonnement.

Something Stupid
Something Stupid is geschreven door bestsellerschrijfster Saskia Noort, bekend als ‘The Dutch Queen of Suspense’ met meer dan drie miljoen verkochte boeken. De serie is een duistere komedie, geproduceerd door Levitate Film, over drie vrouwen die wraak willen nemen op de man die hen heeft verraden, en verkent thema’s als (on)gelijkheid en uitbuiting in de tv-industrie.

Saskia Noort: “Ik ben enorm enthousiast over het schrijven van mijn eerste originele serie voor Viaplay. Het is ook nog eens mijn eerste dark comedy, dus ik vind het een eer om deze kans te krijgen. Ik zal jullie niet teleurstellen!”

De Schuldige
In het misdaaddrama De Schuldige ontdekt een moeder dat haar tienerzoon een moord heeft gepleegd – en gaat tot het uiterste om hem uit de gevangenis te houden. De serie is geschreven door Liesbeth Strik en wordt geproduceerd door Ginger Fiction, het nieuwe scriptlabel van Vincent TV Producties.

Liesbeth Strik: “Ik kijk er naar uit om De Schuldige te maken voor Viaplay. Het wordt een psychologische thriller over ouderschap – een persoonlijk verhaal over de worsteling van een moeder waarvan ik overtuigd ben dat het een breed publiek zal aanspreken.”

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “Viaplay is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van internationaal drama en we hebben hoge ambities voor Nederland. Net als in onze Scandinavische markten zullen we investeren in de lokale creatieve industrie en samenwerken met de beste talenten, terwijl we nieuwe stemmen helpen ontwikkelen. En zoals onze eerste twee Nederlandse Viaplay Originals laten zien, zullen we verhalen vertellen die meeslepend en uniek zijn en bovendien de kijker aansporen tot nadenken.”

Beide series worden voor Viaplay geproduceerd door Kennard Bos, met on-screen talenten en premièredata die te zijner tijd bekend gemaakt worden.

Bron: Viaplay/BM

Bericht delen