Eerste Nederlandse Netflix serie dit jaar in productie
woensdag 18 april 2018

Eerste Nederlandse Netflix serie dit jaar in productie

Netflix heeft zojuist de eerste Nederlandse original serie aangekondigd. De reeks, waarvan de naam nog niet bekend is, wordt nog dit jaar gemaakt door productiebedrijf Pupkin (Pieter Kuijpers, Sander van Meurs en Iris Otten) en bestaat uit 8 afleveringen van 30 minuten. In 2019 is de original serie wereldwijd beschikbaar op Netflix.

De serie is bedacht en wordt geproduceerd door Pieter Kuijpers, mede geproduceerd door Sander van Meurs, en wordt geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly (Bankier van het Verzet, Lois). Dit team van scriptschrijvers bestaat uit Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. Emma Kuijpers werkt mee als Junior Consultant en de productie zal worden overzien door showrunner Michael Leendertse (The Spiral, Van God Los, Smeris) met creatief producer Felix van Gisbergen.

Kuijpers: “Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror. De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.”

Erik Barmack, VP International original series bij Netflix: “Een Nederlandse original stond al een tijdje op onze wensenlijst. We zijn dan ook vereerd om te mogen werken met zo’n getalenteerde groep Nederlandse creatives. Het verhaal wordt een interessante combinatie van verschillende genres en we kunnen niet wachten om de serie volgend jaar aan ons wereldwijde publiek te presenteren.”

Sommige ongeschreven regels dien je niet te overtreden. In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht… tot ze – zonder het te beseffen – een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.

De reeks speelt zich af in het vrijgevochten Amsterdam waar een groep jonge studenten geniet van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht… Tot ze – zonder het te beseffen – een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.

Bron: Pupkin/Netflix/BM

Bericht delen